استراتژی برندینگ

برندینگ یا برندسازی از جمله اقدامات مهم و اولیه یک کسب و کار در راستای معرفی خود به بازار و مصرف کنندگان است و در واقع نوعی روش بازاریابی محسوب می‌شود که محصولات و خدمات شما را از سایر نام‌های تجاری متمایز می‌سازد. یک شرکت برای برندسازی موفق باید به طور همزمان از چندین استراتژی برندینگ بهره بگیرد تا بتواند نام تجاری خود را در ذهن و قلب مصرف کنندگان ثبت نماید. کسب و کارها بدون داشتن استراتژی برندسازی نمی‌توانند در محیط بازار با رقبای خود رقابت کنند و در نتیجه مغلوب آنان شده و با شکست مواجه می‌شوند. بنابراین توجه به تاکتیک‌ها و استراتژی‌های تعریف شده در فرآیند برندسازی به شما کمک می‌کند تا بتوانید از همان ابتدا به کسب و کار و نام تجاری خود هویت و اعتبار ببخشید و آن را از سایر برندهای مشابه موجود در بازار متمایز سازید.

استراتژی برندینگ (Branding Strategy) یک برنامه بلند مدت برای دستیابی به مجموعه اهداف بلند مدت است که در نهایت منجر به معرفی و انتخاب برند شما از سوی مصرف کنندگان خواهد شد. استراتژی‌های برندسازی اگر به درستی جرا شوند، ارزش ویژه‌ای به کسب و کار شما می‌بخشند و آن را به یک نام تجاری ماندگار تبدیل خواهند کرد. یعنی برند شما در نظر مصرف کنندگان، ارزش و معنایی فراتر از یک نام خواهد داشت و به نوعی با ذهن و قلب آنان عجین می‌شود. به طور کلی برندینگ به معنای ایجاد یک نام تجاری و یا هویت برای کسب و کارتان است و استراتژی برندینگ نیز به مجموعه اقداماتی اشاره دارد که در جهت معرفی این نام تجاری به مخاطبان و تبدیل آنها به مشتریان وفادار انجام می‌شوند.

اکثر مدیران معمولا به اشتباه استراتژی برندسازی را تنها در انتخاب نام، طراحی لوگو، رنگ و یا وب سایت تعریف می‌کنند؛ در صورتی که این استراتژی مفهومی فراتر از این عناصر بصری دارد و ریشه‌های کسب و کار شما را تشکیل می‌دهد. استراتژی برندسازی در واقع حول محور عناصری ناملموس می‌چرخد که به مرور زمان موجب افزایش آگاهی، ایجاد ارزش، هویت و وفاداری نسبت برند خواهد شد. این عناصر مانند لوگو یا وب سایت قابل رویت نیستند و به همین دلیل ممکن است میزان اهمیت آنها به خوبی درک نشود. در صورتی که موفقیت و رونق کسب و کار شما تا حد زیادی به این عناصر ناملموس وابسته است.